logo cvketeldirectgeplaatst website co keur

Welkom bij AWB, partner in verwarming, warm water en koelen.

AWB is al sinds 1934 uw deskundige en toegewijde partner in totaaloplossingen op het gebied van verwarming, warm water en koeling. AWB staat garant voor hoge kwaliteit tegen een goede prijs! Ons assortiment bevat CV-ketels, hybride systemen, zonneboilers, warmtepompen, boilers en kamerthermostaten. Wij beheersen de technologie en combineren die met duurzame materialen.


ThermoElegance Advance

De ThermoElegance Advance is een modulerende HR107 
 ketel met een RVS-warmtewisselaar, verkrijgbaar als solo- 
en als combi-toestel. Beide werken zowel op aardgas als 
op propaan. De vermogens variëren CV-zijdig van 18 tot 
en met 30 kW en tapwaterzijdig in de CW-klasse 3, 4, 5 en 
6. De ThermoElegance Advance is gebouwd met het oog 
op de toekomst. De ketel is namelijk hybride ready en te 
 combineren met het hybride systeem GeniaHybrid en het 
AWB-zonneboilersysteem zoals de HelioSet150.
Energiebesparende maatregelen zijn binnen handbereik, of naar 
wens in een later stadium in te voeren. De ThermoElegance 
Advance is uit te breiden met een aantal accessoires zoals de 
OpenTherm-module, de voormontagebeugel en de
verschillende AWB- kamerthermostaten.


 

ThermoMaster3HR


De ThemoMaster3HR is een modulerende HR107 ketel met een vermogen van 24 kW of 28 kW. Beide zijn verkrijgbaar in zowel een solo- als een combi-uitvoering in de CW3 of 4 klasse. De ThermoMaster3HR is gebaseerd op de unieke door AWB zelf ontwikkelde aluminium warmtewisselaar. Deze wisselaar is al jaren bewezen betrouwbaar.


Met een CV-zijdig toprendement van 109,7% is de ketel energiezuinig en biedt het de eindgebruiker veel comfort. De ThermoMaster3HR is extra energiezuinig als het toestel gecombineerd wordt met het AWB-zonneboilersysteem HelioSet150.

 

 

Met de perfecte balans tussen gas en elektra bespaar je het meest

De GeniaHybrid is een uniek hybride systeem dat bestaat uit een lucht-/waterwarmtepomp en een HR-ketel. Het hele systeem wordt aangestuurd door een centrale regel- en controlekast met unieke Dynamische Systeem Intelligentie (DSI). Met de perfecte balans tussen ketel (gas) en warmtepomp (elektra) kan het voordeel oplopen tot maar liefst 35% besparing op primaire energie en dus ook 35% CO2-reductie!

Werking GeniaHybrid 

De GeniaHybrid combineert twee technieken, de HR-ketel en de lucht-/waterwarmtepomp. De ketel verzorgt het tapwater en de warmtepomp de ruimteverwarming. De ventilator in de warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Hieruit haalt de warmtepomp energie in de vorm van warmte. Deze warmte wordt middels een compressor naar een hogere temperatuur gebracht. Een platenwisselaar draagt dit vervolgens over aan het CV-systeem. Naast verwarmen en tapwaterbereiding behoort actieve topkoeling tot de mogelijkheden. Hiervoor wordt het warmtepompproces omgekeerd. Warmte verlaat via de warmtepomp de woning en gaat op in de buitenlucht. Het hele systeem wordt centraal aangestuurd door de Dynamische Systeem Intelligentie (DSI).

 
 
 
cvketeldirectgeplaatst